"حبوبات"
حبوبات یکی از گروههای غذایی اصلی است.
حبوبات شامل: لوبیا، عدس، ماش، نخود، باقلا، لپه، نخود فرنگی است.
برای کسانی که در رژیم غذایی خود گوشت یا تخم مرغ نمیتوانند مصرف کنند، حبوبات جایگزین خوبی است زیرا دارای پروتئین فراوان است و جایگزین مناسب گوشت است.
حبوبات به دلیل نداشتن چربی و کلسترول مناسب افرادی است که رژیم غذایی دارند.حبوبات منبع ویتامین B9 است که همان ویتامین رشدجنین محسوب میشود.
شاید اینکه چرا درپخت آش رشته که از چند نوع حبوبات و کشک استفاده شده است، برای شما جالب باشد.
دلیل علمی این است که پروتئین موجود در حبوبات به تنهایی کامل نمیشود و حتماً باید آن راه همراه لبنیات (شیر، ماست، کشک) یا برنج وجو استفاده کرد.
تنوع غذایی که در ایران و استفاده از حبوبات در غذاهای ما وجود دارد باعث میشود تا همه ذائقهها بتوانند از آن استفاده کنند.
حبوباتی مانند عدس لوبیا و نخود از لحاظ مزه نیز بسیار خوش طعم هستند و کمتر کسی است که طعم حبوبات را دوست نداشته باشد.
ایرانیها اکثراً خورشت قرمه سبزی را با لوبیای قرمز درست میکنند؛ دلیل علمی آن، طبق طب سنتی ایرانی این است که به دلیل سرد بودن این خورشت، وقتی آن را با لوبیای قرمز طبخ میکنند و لوبیای قرمز جزء گرمیها است، سردی خورشت قرمه سبزی گرفته میشود.
درعدس پلو نیز که غذای محبوب و دوست داشتنی ایرانیها است، عدس همراه با برنج مصرف میشود که باعث میشود پروتئین موجود درعدس به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد.
مصرف پروتئین باعث میشود شما زود احساس سیری کنید و به طور طبیعی باعث سوخت و ساز بدن میشود.
لوبیا منبع غنی از پروتئین است و بیشتر باید همراه برنج استفاده شود ، لوبیا هایی مانند لوبیا قرمز، سبز، سفید و لوبیا چیتی محصول کشاوزان داخل کشور است و به راحتی قابل تهیه و مصرف است.
لوبیا قرمز منبع کامل پروتئین، لوبیا سفید ویتامین B1، لوبیا سبز کم کالری و فاقد چربی است و خاصیت ضد سرطانی دارد.
نخود یکی دیگر از اعضای خانواده حبوبات است که از ارزش غذایی بسیار زیادی بهرهمند است. نخود نیز مانند لوبیا سرشار از پروتین، فیبر، و کربوهیدرات است.
نخود رنگ زرد بیشتر در خاورمیانه و آمریکا شمالی یافت میشود؛ اما نوع دیگر نخود نیز وجود دارد که به رنگ سیاه وجود است و بیشتر در پاکستان، هند و اتیوپی یافت میشود.
ارزش غذایی نخود بسیار بالااست و منبع آنتی اکسیدانها ،ویتامین ب6 (اسید فولیک، ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر، پتاسیم و منزیم ) که برای سلامتی بدن بسیار مفید است؛ اما متاسفانه مصرف نخود در سفرههای ایرانی درحال فراموشی است؛ در صورتی که برای داشتن بدنی سالم و پر انرژی باید از آن در رژیم غذایی استفاده کنیم.
در طب سنتی از نخود برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود، بهترین روش پخت حبوبات ترکیب و پخت آرام آنها با حرارت کم است.
برای استفاده از حبوبات و داشتن یک رژیم غذایی کامل بهترین کار این است که یک فهرست کامل از طبع خوراکیها ،طبع میوهها، غذاها، حبوبات وغلاتی که دوست دارید تهیه نمایید تا در رژیم غذایی روزانه خود بتوانید درکنار آنها از حبوبات استفاده کنید.
به عنوان مثال طبع لوبیا گرم و تر بوده و میتوان به همراه دارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک و روغن زیتون و آویشن فلفل و پختن به همراه گوشت استفاده کرد.
ارزش غذایی یک لیوان حبوبات پخته با دو تخم مرغ یا سه قطعه گوشت متوسط پخته برابری میکند.
لپه یکی دیگر از زیر مجموعههای حبوبات است که از نخود بدست میآید و در غذاهای بسیاری چون خورشت قیمه، آبگوشت لپه، انواع سوپها ،دلمه و کوفته استفاده میشود.
لپه شامل مقدار زیادی آهن است که برای افراد کم خون بسیار مناسب است؛ از دیگر فواید مهم لپه وجود کلسیم و منزیم و اسید چرب است که مصرف آن برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
در واقع تنوعی که در حبوبات است باعث میشود که در انواع غذاها از آن استفاده شود و جزء غذاهای اصلی در وعده غذایی بر سر سفره قرار گیرید و حتی جایگزین غذاهای گوشتی شود.
شما عزیزان میتوانید جهت خرید حبوبات در حجمهای بالا و همچنین در امر خرید و فروش زعفران و صادرات آن با شرکت سالم پویان سلوی همکاری داشته باشید. کافی است با ما در ارتباط باشید.
صادرات زعفران – خرید زعفران – فروش زعفران- خرید و فروش زعفران – زعفران نگین – زعفران سرگل – زعفران پوشال – زعفران دسته – زعفران قائنات – سالم پویان سلوی –پک های بسته بندی زعفران-قیمت زعفران
به قلم کارشناس امور اداری شرکت تجارت بین المللی سلوی
خانم زهرا حیدری